Dela din unika resa med epilepsi

Var med och dela din unika berättelse om hur det är att leva med epilepsi för att öka kunskapen om epilepsi! Vi fortsätter att samla in berättelser om era epilepsiresor. 
Oavsett om du är en person som lever med epilepsi, vårdgivare, forskare, beslutsfattare eller någon annan med intresse för epilepsi – berätta mer om hur din epilepsiresa började, var du är på din resa nu och var du vill vara. Vi publicerar de inskickade berättelserna i Epilepsia och här på webben samt i andra sammanhang där det kan göra nytta med personliga berättelser om hur det faktiskt är att leva med/nära epilepsi. Varmt välkommen att dela din resa med epilepsi och hjälp oss att öka kunskapen om epilepsi – din röst gör skillnad!
 

Gör så här:

Skriv ned din epilepsiresa och använd gärna de sju frågorna nedan för att få struktur på berättelsen. Du behöver inte svara på alla frågor, det går bra att hoppa över de som inte passar eller som du inte vill dela med dig av. Sikta på i genomsnitt 150 till 300 ord per fråga, men det är okej med lite kortare eller längre.
  1. När började din epilepsiresa?
  2. Om du är en person som lever med epilepsi (eller vårdar någon med epilepsi), när ställdes den första diagnosen?
  3. Berätta gärna om eventuella hinder du har mött på din epilepsiresa och hur du övervann dem.
  4. Har du någonsin upplevt stigmatisering till följd av att du lever med epilepsi (eller tar hand om någon som gör det)?
  5. Var är du på din epilepsiresa nu?
  6. Berätta gärna hur din epilepsi påverkar din vardag.
  7. Vilka är dina förhoppningar och drömmar för framtiden?

Tänk på detta: När du skickar in din berättelse kan den komma att publiceras i våra sociala medier, i Epilepsia, här på webbplatsen eller i andra sammanhang där vi vill lyfta fram denna typ av personliga berättelser om hur det är att leva med epilepsi.

Vi uppskattar verkligen att du delar med dig av din berättelse och ser fram emot att läsa ditt bidrag. Mejla det till [email protected].

Här kan du läsa de berättelser som skickats in:

Epilepsiresor publicerade mars 2024