Våga ta steget med Jan Boklöv på Epilepsiförbundets kalas


EPILEPSIFÖRELÄSNINGAR, TÅRTA, HAPPENINGS OCH TÄVLINGAR

I november är det dags igen för Epilepsikalas och denna gång hålls kalaset på Clarion Hotel Gillet i Uppsala och startar kl. 13.

Vi välkomnar gamla, nya och blivande medlemmar – personer som lever med epilepsi och deras anhöriga men även personer som jobbar med epilepsi till vardags. Epilepsikalaset blir ett härligt tillfälle att samlas och utbyta erfarenheter med andra i samma situation samt få nyttig information om epilepsi.
Vi bjuder på föreläsningar om epilepsi, happening, tävlingar, kaffe & tårta med mera. Du kan gå runt och mingla, se hur första hjälpen går till vid ett anfall, besöka vår minimässa, tävla i frågesport och för barnen har vi skapat en egen lekhörna.

Vi kommer även att lotta ut intressanta böcker som kan hjälpa till i vardagen för personer som lever med epilepsi.
Ta gärna med dig en kompis eller en familj som du tycker borde följa med!

Alla som deltar får en goodiebag att ta med sig hem. Anmäl dig till kalaset senast den 10 novemberanmälan Epilepsikalas.

PROGRAM LÖRDAG 19 NOVEMBER

13.00 Samling på Clarion Hotel Gillet i Uppsala
Epilepsikalaset startar och det finns tid för att mingla, tävla i frågesport, besöka minimässan m.m.

13.30 Presentation av dagen och Svenska Epilepsiförbundet
Svenska Epilepsiförbundet introducerar Epilepsikalas och presenterar dagens program och föreläsare. Under dagen anordnas tävlingar med fina priser och för barn/ungdomar har vi ett eget program med olika aktiviteter.

14.00 Att vara förälder till ett barn med epilepsi
Satu Nivala, förälder till dotter med epilepsi, berättar personligt om familjens erfarenhet från kontakter med vården och skolan.

15.00 Fika med epilepsitårtor
Vi bjuder på förbundets egen epilepsitårta samt kaffe/te/läsk.

15.15 Våga ta steget!
Jan Boklöv, f.d. världsmästare i backhoppning som aldrig lät sin epilepsi hindra karriären. Nu inspirerar han andra att våga ta steget ut i livet och våga göra det de vill. Vi fikar och samtalar med Jan.

Dagen avslutas med att vi sammanfattar kalaset, drar vinnarna i tävlingarna samt lottar ut tre exemplar av ”Epilepsiboken” och ”Skoljuridik ur ett föräldraperspektiv”.

Digitalt: Ditt barns rättigheter och skolans skyldigheter
Laszlo Hegedüs, författare till boken ”Skoljuridik ur ett föräldraperspektiv”. Digital föreläsning om hur man praktiskt kan gå tillväga för att tillvarata barn med särskilda behovs rättigheter i skolan. Föreläsningen visas i annat rum än där vi fikar med epilepsitårta.