Bli medlem
erbjudande under Epilepsikalaset

 

Alla är välkomna som medlemmar i Svenska Epilepsiförbundet och dess lokalföreningar – både du som har epilepsi och du som inte har det (är anhörig, arbetar med personer med epilepsi eller vill stödja vårt arbete och få information från oss).

Du som blir medlem under Epilepsikalaset får en extra gåva. Du kan välja mellan någon av våra smycken eller en t-shirt.

Medlemsavgiften bestäms av varje förening och är oftast 100-250 kr per person. Det finns också familjemedlemskap i flera föreningar, vilket förutsätter att man bor på samma adress. Se instruktionerna nedan om vilka uppgifter vi behöver för familjemedlemmar.

När du fyllt i ansökan om att bli medlemskap på denna sida och sänt till oss, kommer vi svara dig vilken medlemsavgift din lokalförening har, och du får betala in den inom några dagar. Sedan är du medlem och får din gåva.

(Det är i lokalföreningarna som möten mellan personer sker. Men om du hellre vill vara stödmedlem kan du bli sk. direktansluten medlem i förbundet, vilket kostar 250 kr per kalenderår. Det finns inget familjemedlemskap för direktanslutna medlemmar. Som direktansluten medlem har du inte rösträtt på vår kongress, eftersom det enligt stadgar är föreningarna som utser ombud dit, du kan inte delta i aktiviteter och arrangemang som anordnas hos lokalförening, men får tidningen Epilepsia och inbjudan till förbundets eventuella aktiviteter.)

Hur blir jag medlem?

 1. Fyll i ansökningsformuläret inklusive detta i kommentarsfältet:
  a) vilken extra gåva du vill ha, och eventuell storlek på t-shirt
  b) vid ansökan om familjemedlemskap – fyll i familjemedlemmarnas namn, födelsedatum (åååå-mm-dd), om någon har epilepsi eller är förälder eller anhörig.
 2. Vi mejlar dig ett svar på vad medlemsavgiften är i den lokalförening du vill tillhöra.
 3. Du swishar eller betalar in medlemsavgiften på bankgiro till oss. Dessa uppgifter finns i mejlet.
 4. När medlemsavgiften kommit in registreras du som medlem och vi sänder dig gåvan.

Obs! När du blir medlem i Svenska Epilepsiförbundet och dess lokalföreningar godkänner du att vi behandlar dina uppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer här om GDPR och cookies.

Ansökan om medlemskap

Anmälan om medlemskap

Medlemskategori

Några goda skäl för att bli medlem:

 • Du stödjer förbundets påverkans- och informationsarbete och därmed personer med epilepsi. Läs mer här.
 • Du träffar andra som vet hur det känns att leva med epilepsi.
 • Du inbjuds till olika förenings- och förbundsarrangemang.
 • Du kan bli aktiv i en epilepsiförening och skapa meningsfull verksamhet för personer som lever med epilepsi och arbeta med lokalt påverkansarbete.
 • Du får medlemstidningen Svenska Epilepsia fyra gånger varje år.
 • Du får information, råd och stöd.
 • Du får individuell rådgivning för vuxna med funktionsnedsättning och deras anhöriga genom Funktionsrättsbyrån.
 • Du får rabatt på hotellvistelser i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Läs mer här.
 • Som medlem kan du teckna privata och miljömärkta sakförsäkringar i Unik försäkring, anpassade för våra medlemmar. Syftet med försäkringen är att skapa en tryggare vardag oavsett individuella förutsättningar.