Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Epilepsikalas 20 mars – Epilepsiföreningen i Sundsvall

20 mars, 2022 | 13:00 - 17:30

Epilepsiföreläsningar, epilepsitårta, happenings och roliga tävlingar 

– det är några av inslagen när förbundet tillsammans med lokalföreningar anordnar träffpunkter under vintern/våren runt om i landet. Vi välkomnar gamla, nya och blivande medlemmar – personer som lever med epilepsi och deras anhöriga men även personer som jobbar med epilepsi till vardags.

Epilepsikalaset blir ett härligt tillfälle att samlas och utbyta erfarenheter med andra i samma situation samt få nyttig information om epilepsi. Vi bjuder på intressanta föreläsningar, happenings, roliga tävlingar, kaffe & epilepsitårta m.m. Ta gärna med dig en kompis eller en familj som du tycker borde följa med! Alla som deltar i Epilepsikalaset får en goodiebag att ta med sig hem.

Anmäl dig till kalaset senast den 10 mars till e-post [email protected].

Varmt välkommen på Epilepsikalaset i Sundsvall!

PROGRAM SÖNDAG 20 MARS

13.00 Samling på Skepparegatan 5
Epilepsikalaset startar och det finns tid för att mingla, tävla i frågesport, besöka minimässan m.m.

13.30 Presentation av dagen och Svenska Epilepsiförbundet
Svenska Epilepsiförbundet introducerar Epilepsikalaset och presenterar dagens program och föreläsare. Under dagen anordnas tävlingar med fina priser. För barn/ungdomar har vi ett eget program med olika aktiviteter och det finns tillfälle att utöva yoga speciellt framtagen för de som lever med epilepsi.

14.00 Ditt barns rättigheter och skolans skyldigheter
Laszlo Hegedüs, författare till boken ”Skoljuridik ur ett föräldraperspektiv”. Han föreläser om hur man praktiskt kan gå tillväga för att tillvarata rättigheter i skolan för barn med särskilda behov. Ta chansen och vinn ett exemplar av boken – vi lottar ut en efter föreläsningen ! Föreläsningen sker digitalt.

15.00 Att vara förälder till ett barn med epilepsi
Satu Nivala, förälder till en dotter med epilepsi, berättar personligt om familjens erfarenhet av alla
kontakter med vården och skolan. Föreläsningen sker digitalt.

16.00 Våga ta steget!
Jan Boklöv, f.d. världsmästare i backhoppning som aldrig lät sin epilepsi hindra karriären. Nu inspirerar han andra i sin föreläsning att våga ta steget ut i livet och våga göra det de vill. Föreläsningen sker live.

17.00 Fika med epilepsitårtor
Samtal och fika med förbundets egen epilepsitårta, kaffe/te/saft och sammanfattning av dagen. Vinnarna i tävlingarna dras och vi lottar även ut tre exemplar av ”Epilepsiboken”.

Details

Date:
20 mars, 2022
Time:
13:00 - 17:30

Organizer

Epilepsiföreningen i Sundsvall
Email
kent.backrud@epilepsi.se
View Organizer Website

Venue

Skepparegatan 5
Skepparegatan 5A
Sundsvall, 85234
+ Google Map