Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Epilepsikalas i Uppsala 19 november

19 november, 2022 | 13:00 - 16:30

EPILEPSIFÖRELÄSNINGAR, EPILEPSITÅRTA, HAPPENING OCH ROLIGA TÄVLINGAR 

– det är några av inslagen när förbundet tillsammans med lokalföreningar anordnar träffpunkter under vintern/våren runt om i landet. Vi välkomnar gamla, nya och blivande medlemmar – personer som lever med epilepsi och deras anhöriga men även personer som jobbar med epilepsi till vardags.

Epilepsikalaset blir ett härligt tillfälle att samlas och utbyta erfarenheter med andra i samma situation samt få nyttig information om epilepsi. Vi bjuder på intressanta föreläsningar, happenings, roliga tävlingar, kaffe & epilepsitårta m.m. Ta gärna med dig en kompis eller en familj som du tycker borde följa med! Alla som deltar i Epilepsikalaset får en goodiebag att ta med sig hem.

FULLT! Anmälningen till kalaset är nu stängd.

Varmt välkommen på Epilepsiförbundets Epilepsikalas i Uppsala!

PROGRAM LÖRDAG 19 NOVEMBER

13.00 Samling på Clarion Hotel Gillet i Uppsala
Epilepsikalaset startar och det finns tid för att mingla, tävla i frågesport, besöka minimässan m.m.

13.30 Presentation av dagen och Svenska Epilepsiförbundet
Svenska Epilepsiförbundet introducerar Epilepsikalas och presenterar dagens program och föreläsare. Under dagen anordnas tävlingar med fina priser och för barn/ungdomar har vi ett eget program med olika aktiviteter.

14.00 Att vara förälder till ett barn med epilepsi
Satu Nivala, förälder till dotter med epilepsi, berättar personligt om familjens erfarenhet från kontakter med vården och skolan.

15.00 Fika med epilepsitårtor
Vi bjuder på förbundets egen epilepsitårta samt kaffe/te/läsk.

15.15 Våga ta steget!
Jan Boklöv, f.d. världsmästare i backhoppning som aldrig lät sin epilepsi hindra karriären. Nu inspirerar han andra att våga ta steget ut i livet och våga göra det de vill. Vi fikar och samtalar med Jan.

Dagen avslutas med att vi sammanfattar kalaset, drar vinnarna i tävlingarna samt lottar ut tre exemplar av ”Epilepsiboken” och ett exemplar ”Skoljuridik ur ett föräldraperspektiv”.

Digitalt: Ditt barns rättigheter och skolans skyldigheter
Laszlo Hegedüs, författare till boken ”Skoljuridik ur ett föräldraperspektiv”. Digital föreläsning om hur man praktiskt kan gå tillväga för att tillvarata barn med särskilda behovs rättigheter i skolan. Föreläsningen visas i annat rum än där vi fikar med epilepsitårta.

Detaljer

Datum:
19 november, 2022
Tid:
13:00 - 16:30

Arrangör

Svenska Epilepsiförbundet
Telefon
070-629 41 06
E-post
info@epilepsi.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Clarion Hotell Gillet
Dragarbrunnsgatan 23
Uppsala, 753 20
+ Google Map
Visa Plats-webbplats