Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Digitalt Epilepsikalas

5 februari, 2022 | 13:00 - 17:30

Epilepsiförbundet bjuder in till digitalt Epilepsikalas den 5 februari

DIGITALA EPILEPSIFÖRELÄSNINGAR, HAPPENINGS OCH TÄVLINGAR
Vi välkomnar gamla, nya och blivande medlemmar – personer som lever med epilepsi och deras anhöriga men även personer som jobbar med epilepsi till vardags.
Epilepsikalaset blir ett härligt tillfälle att samlas digitalt och utbyta erfarenheter med andra i samma situation samt få nyttig information om epilepsi. Vi bjuder på digitala föreläsningar, happenings, tävlingar, lekar för barnen m.m.

Här finns programmet för nedladdning. Anmäl dig till [email protected]. Länk till Zoom skickas via e-post ett par dagar innan kalaset.

Varmt välkommen på Epilepsikalas!

PROGRAM LÖRDAG 5 FEBRUARI

13.00 Välkommen på digitalt Epilepsikalas!
Svenska Epilepsiförbundet introducerar Epilepsikalaset och presenterar dagens digitala program. Vi får ibland annat information från Unik Försäkring, Funktionsrättsbyrån, Keep Fighting, Mediprepp och Min Stora Dag. Under dagen anordnas flera tävlingar med fina priser och det finns tillfälle att utöva yoga speciellt framtagen för de som lever med epilepsi. För barn/ungdomar har vi ett eget program med digitala spel, fiskdamm, trollkarl, tävlingar med mera.

14.00 Ditt barns rättigheter och skolans skyldigheter
Laszlo Hegedüs, författare till boken ”Skoljuridik ur ett föräldraperspektiv”. Han föreläser om hur man praktiskt kan gå tillväga för att tillvarata barn med särskilda behovs rättigheter i skolan. Ta chansen och vinn ett ex av boken – vi lottar ut fem stycken efter föreläsningen!

15.00 Att vara förälder till ett barn med epilepsi
Satu Nivala, förälder till dotter med epilepsi, berättar personligt om familjens erfarenhet från kontakter med vården och skolan. 

16.00 Gruppsamtal om livet med epilepsi
Det är viktigt att få träffa andra i samma situation och utbyta erfarenheter om hur det kan vara att leva med epilepsi. Hela familjen påverkas när en närstående får diagnosen epilepsi, och då kan medlemmarna i Epilepsiförbundet och våra lokalföreningar vara ett stöd. Tillsammans kan vi skapa verktyg för att hantera bl.a. vardagssituationen. Deltagarna delas in i digitala grupper för erfarenhetsutbyte och tid är avsatt för återkoppling och frågor.

17.00 Kalaset avslutas
Vi sammanfattar dagen och avslutar med tårta & drar vinnarna av tävlingarna.

Details

Date:
5 februari, 2022
Time:
13:00 - 17:30
Website:
https://www.epilepsi.se/epilepsiforbundet-anordnar-epilepsikalas/

Venue

Via Zoom

Organizer

Svenska Epilepsiförbundet anmälan
Email
anmalan@epilepsi.se
View Organizer Website