Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föreläsning om epilepsihund

12 februari | 18:30 - 20:30

Välkommen till en digital föreläsning om olika typer av hundar

Medicinskt alarmerande hund/Epilepsihund, tränas att bland annat varna inför kommande anfall, ge trygghet under anfall, hämta hjälp men också den medicin som behövs.
Arbetssättet är individuellt anpassat, vad som passar hund och ägare eller utifrån det barnet med epilepsi där hunden förvarnar och hämtar de vuxna.
Hunden innehar tjänstetäcke och följer med föraren i vardagen, både inne och utanför hemmet. En certifierad assistanshund arbetar även i offentlig miljö.
Man kan säga att det är en fyrfota superhjälte!

SMART hund är en familjehund som tränas för att arbeta endast i hemmet, för att underlätta vardagen för vuxna eller barn med funktionsnedsättning.
Här ligger oftast fokus på att lära familjen att läsa hundens signaler när något är på gång men också att hunden ska ge trygghet vid anfall, hämta hjälp och mediciner.
Man kan säga att dessa hundar är vardagshjältar.

BUS Hund: Där barnen är chef och bestämmer villkoren. Barnen sätter upp mål för vad hunden ska tränas till att göra och de vuxna hjälper till att förverkliga barnets önskningar.
Barnen får genom BUS, chansen till lek på lika villkor och en bättre chans till vila och återhämtning genom hunden. Genom BUS blir hunden barnets bästa kompis på ett nytt och positivt sätt.

Föreläsningen sker digitalt av Yrsa Franzén Görnerup/ Hundpsykolog, författare och projektledare i BUS. Arrangemanget genomförs av Svenska Service- och Signalhundsförbundet i samarbete med Epilepsiföreningarna Region Norr.
Svara senast den 5 februari 2024 via hemsidan: Epilepsiföreningarna Region Norr
Alla som anmält sig erhåller en länk via e-post. Koppla gärna upp er 15 min före.