Leva med epilepsi

Epilepsi – mer än bara ett anfall

Vi vill öka kunskapen om epilepsi i samhället och arbetar för att göra vården bättre för de cirka 81 000 personer i Sverige som lever med en epilepsidiagnos.

Att leva med epilepsi kan både vara utmanande och väcka många frågor. Här har vi samlat information till dig som vill skaffa dig mer kunskap och erfarenhet om hur det är att leva med epilepsi. 

Här nedan hittar du:

  • Kortfilmer med personer om att leva med epilepsi
  • Webbinarier i olika ämnen relaterade till epilepsi
  • Epilepsirapport – som granskar epilepsivården med utgångspunkt i De nationella riktlinjerna för vård vid epilepsi. Rapporten bygger på utvidgade data från den tidigare enkät till förbundets medlemmar, som publicerades 2018, och på nya analyser av olika offentliga sjukvårdsregister. Rapporten visar att det tyvärr är en bra bit kvar tills vården lever upp till de nya riktlinjerna
  • Poddar om att leva med epilepsi

De nationella riktlinjerna för vård vid epilepsi
En förutsättning för att vården ska bli bättre för de som lever med epilepsi i Sverige är att De nationella riktlinjerna för vård vid epilepsi (Socialstyrelsen, 2019)  får genomslag. Därför är det en av Svenska Epilepsiförbundets viktigaste frågor under de närmaste åren att driva på i denna fråga. Läs de nationella riktlinjerna för vård vid epilepsi på Socialstyrelsens hemsida.

Mer om att leva med epilepsi:
Använd följande hashtags i sociala medier:

#levamedepilepsi

#epilepsiwebbinarium

#epilepsirapport

#epilepsifilm

 

Alla våra aktiviteter

Ungdomssektionen

Hjälp i skolan

Ledare sökes

Körkort

Tidigare aktiviteter