Välkommen till Epilepsiföreningen i Västernorrland/Sundsvall

Så roligt att just du tittar in i vår förening! Vi finns till för personer i Västernorrland som lever med epilepsi – och det är ganska många, närmare bestämt drygt 1 600 personer. Men det är så många fler som blir berörda när en person får epilepsi. Den närmaste familjen med föräldrar och syskon, andra anhöriga och arbetskamrater, skolkamrater och grannar. Så vi har en hel del att arbeta med för att informera om epilepsins konsekvenser och att stödja.

Vi har regelbundna träffar där vi samtalar om epilepsi, vi gör roliga saker tillsammans, till exempel bowlar om man är på det humöret. Det viktiga för oss är att hitta sätt att hantera epilepsin i vardagen och då är det angeläget att erbjuda trygga och spännande aktiviteter.

En annan viktig del i vår verksamhet är att informera om epilepsi och det gör vi ofta och på olika sätt. Ibland på gator och torg, ibland genom att synas på lasarettet i Sundsvall eller genom att arrangera andra informationsaktiviteter med föreläsningar och utställningar.

Vi försöker påverka epilepsivården genom påverkansarbete på olika sätt, skrivelser till sjukvården och landstinget. Vi tycker också att insändare i lokalpressen är en bra modell, då når vi ju alla medborgarna i länet.

Välkommen att höra av dig med tips och synpunkter eller om du vill bli en person som stödjer andra. Kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper gärna till!

Kontaktuppgifter
Telefon: 070-58 3955
E-post: [email protected]