Bli medlem

 


Varmt välkommen som medlem!

Alla är välkomna som medlemmar i Svenska Epilepsiförbundet och dess lokalföreningar – både du som har epilepsi och du som inte har det (är anhörig, arbetar med personer med epilepsi eller vill stödja vårt arbete och få information från oss).

Kontakta din närmaste epilepsiförening direkt eller fyll i formuläret på denna sida. Avgiften bestäms av varje förening och är oftast 100-250 kr per person. Gå till sida med lokalföreningar. 

De flesta lokalföreningarna har familjemedlemskap, vilket gäller för familjemedlemmar som bor på samma adress. Ange i kommentarsfältet namn, födelsedatum (ååmmdd) och kön för övriga familjemedlemmar, om ni ansöker om familjemedlemskap.

Om du inte vill bli medlem i en lokalförening kan du i stället bli direktansluten medlem i förbundet, vilket kostar 250 kr per kalenderår. Som direktansluten medlem har du inte rösträtt på vår kongress, eftersom det enligt stadgar är föreningarna som utser ombud dit. Om du är direktansluten medlem i förbundet kan du oftast inte heller delta i aktiviteter och arrangemang som anordnas hos lokalförening.

Hur blir jag medlem?

 1. Fyll i ansökningsformuläret på denna sida  – välj om du vill vara direktansluten medlem eller vill gå med i någon av våra lokalföreningar som ofta har lokala möten och aktiviteter att erbjuda.
 2. Om du vill bli direktansluten mejlar vi mer information om medlemsavgift med mera till dig när din medlemsansökan kommit till oss.
 3. Om du vill bli medlem i en lokalförening sänder vi din medlemsansökan vidare till föreningen, och du kommer att få information om medlemsavgift med mera direkt från föreningen.
 4. När medlemsavgiften kommit förbundet eller föreningen tillhanda registreras du som medlem.
 5. Om du blivit värvad av någon ska du kryssa i rutan ”Har du blivit värvad?” under rubriken Medlemskategori. Då kommer fler fält upp där du ska skriva värvarens namn (hen får en present från förbundet som tack för hjälpen med värvningen).

Obs! När du blir medlem i Svenska Epilepsiförbundet och dess lokalföreningar godkänner du att vi behandlar dina uppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer här om GDPR och cookies.

 

Några goda skäl för att bli medlem:

 • Du stödjer förbundets påverkans- och informationsarbete och därmed personer med epilepsi. Läs mer här.
 • Du får medlemstidningen Svenska Epilepsia fyra gånger varje år.
 • Du får information, råd och stöd.
 • Du får individuell rådgivning för vuxna med funktionsnedsättning och deras anhöriga genom Funktionsrättsbyrån.
 • Du inbjuds till olika förenings- och förbundsarrangemang.
 • Du kan bli aktiv i en epilepsiförening och skapa meningsfull verksamhet för personer som lever med epilepsi och arbeta med lokalt påverkansarbete.
 • Du får rabatt på hotellvistelser i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Läs mer här.
 • Du träffar andra som vet hur det känns att leva med epilepsi.
 • Som medlem kan du teckna privata och miljömärkta sakförsäkringar i Unik försäkring, anpassade för våra medlemmar. Syftet med försäkringen är att skapa en tryggare vardag oavsett individuella förutsättningar.

Ansökan om medlemskap

Anmälan om medlemskap

Medlemskategori