070-629 41 06 [email protected]
Start > Om epilepsi > Ung med epilepsi

UNG MED EPILEPSI

Välkommen till Epilepsiförbundets ungdomssektion!

Anna Eksell leder ungdomssektionens arbete tillsammans med ett gäng unga medlemmar som väljs på förbundets kongress. Anna vet hur det känns att leva med epilepsi som ung och har varit den drivande motorn i förbundets ungdomsläger under många år.

Håll utkik i förbundets medlemstidning Epilepsia och på Facebook efter inbjudan till lägerverksamheten – du är välkommen att delta, du också, om du är ung och har epilepsi.

Har du frågor – stora eller små? Kontakta Anna på tfn 070-288 30 06. Det går även bra att skicka sms eller mejla henne.


Häng med på Winterfit i Idre!

Varje år arrangerar Epilepsiförbundet ett vinterläger dit ungdomar över 18 år och som lever med epilepsi är välkomna att delta. Vi gör en klassisk skidresa med längdskidåkning, slalomåkning, pulkarace, sällskapsspel, pyssel och förstås afterski med musik och dans.

Så gillar du varm choklad, snö och häng med kompisar kommer du att digga detta läger!

Vem: För dig som är medlem i Svenska Epilepsiförbundet, är över 18 år och lever med epilepsi.

När: 8-12 mars i Idre fjäll.

Anmälan: Anmälan sker senast den 1 februari via e-post till Anna Eksell: [email protected]

Kostnad: Deltagaravgiften för Winterfit är för ungdom 950 kr per person och för assistent 500 kr/person. I priset ingår all mat, logi i stugor, alla aktiviteter, liftkort och skidhyra. Avgiften sätts in på Epilepsiförbundets bg: 1815554 senast den 1 februari. Ange ”Winterfit” samt ditt namn.

Info: Detaljerat program och mera information kommer senare. Winterfit kan genomföras tack vare stöd av Margarethahemmet. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Familjehelg 15 – 17 oktober 2021

Vem: Barn/ungdomar med epilepsi och deras familj hälsas välkommen till en härlig helg med mycket gemenskap och erfarenhetsutbyte, men också med professionella föreläsningar och verktyg för att göra vardagen enklare med epilepsi i familjen. Att skratta, prata och finnas för varandra ger oss alla den extra kick man behöver.

Om du/ni deltog på den digitala familjehelgen i april är ni givetvis välkomna igen.

När: 15-17 oktober 2021 på Åsa Folkhögskola, Sköldinge i Sörmland.

Anmälan: Anmälan sker senast den 25 september via e-post till Anna Eksell: [email protected] eller till Sara Andersson: [email protected].

Kostnad: Familjehelgen kostar 900 kr per familj och i priset ingår mat, logi, nöjen, alla aktiviteter och föreläsningar. Avgiften sätts in på Epilepsiförbundets bg: 1815554 senast den 27 september. Ange ”Familjehelg” samt ditt namn.

Info: Detaljerat program och mera information kommer senare. Familjehelgen kan genomföras tack vare stöd av Margarethahemmet. 


Summercramp 27 juni – 3 juli 2021

Vem: För ungdomar som är 13–18 år och lever med epilepsi.
När: 27 juni–3 juli 2021 i stugor i Idrefjällen.
Anmälan: Anmälan sker senast den 7 maj till Anna Eksell på mejl: [email protected] eller telefon: 070-288 30 06.
Kostnad: Lägret kostar 800 kr och i priset ingår mat, logi, nöjen, alla aktiviteter och en skitnice tisha! Avgiften sätts in på förbundets bg: 181-5554. Ange ”Summercramp” samt ditt namn.
Viktigt: Läkarintyg fordras, och det behöver vara kansliet tillhanda senast den 7 maj till adress: Epilepsiförbundet, Box 1386, 172 27 Sundbyberg.
Info: Detaljerat program och mera information kommer senare.


Digital familjehelg 17-18 april 2021

P.g.a. covid-19 och de fortsatta restriktionerna, blir årets familjehelg helt digital och kommer att innehålla intressanta föreläsningar, roliga aktiviteter för både yngre och äldre barn samt anpassade för tonåringar.

Vem: Barn och ungdomar med epilepsi upp till 25 år och deras familj.
När: 17–18 april 2021.
Anmälan och frågor: Anmälan sker till Anna Eksell på mejl: [email protected] senast den 12:e mars.
Kostnad: Kostnadsfritt

Programmet innehåller bl.a. följande:

  • Föreläsning kring epilepsi
  • Status för de nationella riktlinjerna
  • Föreläsning om syskonskap
  • Hållbart föräldraskap – förbättrade relationer”. 

Här finns detaljerat program för helgen (PDF)


Winterfit i Idre inställt pga covid-19

Tyvärr måste vi ställa in årets Winterfit i Idre på grund av covid-19 och de restriktioner som följer med denna pandemi.

Det känns otroligt sorgligt att vi måste ta det beslutet, men följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att behålla hälsan och siktar på att kunna genomföra Summercramp igen till sommaren. Vi hoppas givetvis kunna göra andra aktiviteter som innebär att vi på något sätt kan ses, även om det blir digitala träffar.

Den närmaste aktiviteten är online-spel via ungdomssektionens spelsida, missa inte det!

Håll utkik här på hemsidan, på Facebook och Instagram så hittar ni information om kommande aktiviteter.

Jag och övriga ledare med mig hoppas att ni alla ser fram emot sommaren, vi saknar er alldeles förskräckligt mycket!

/Anna Eksell, ungdomskonsulent


Epilepsiförbundet söker fler ungdomsledare

Just nu söker vi fler engagerade ledare till alla våra barn- och ungdomsverksamheter för personer som har epilepsi.

Vi söker dig som är över 18 år, som kan ta ansvar för en annan person och som gillar att lära känna nya människor. Ungdomssektionen har olika verksamheter, bland annat familjehelger, skidläger och sommarläger, där vi behöver engagerade ledare som har viljan att göra gott för våra deltagare. Du behöver ingen formell utbildning utan det viktigaste är att du har hjärtat på rätt ställe!

Lämpliga personliga egenskaper

• Öppen och nyfiken på andra människor
• Kreativ och gillar att hitta på nya saker
• Prestigelös och kan fokusera på andras bästa

• Ansvarstagande

Är du intresserad? Välkommen att kontakta vår ungdomsledare Anna Eksell ([email protected]) eller Sara Andersson ([email protected]). Lön/ersättning utgår. 


👾 Umgås med ungdomssektionen online! 👾

Epilepsiförbundets ungdomssektion har startat en spelsida på FB där alla som vill får vara med. Vi kommer att snacka om vilka spel vi gillar, hitta nya spel att spela tillsammans och umgås online.

Ungdomssektionen kommer även att arrangera spelkvällar där vi bland annat spelar “Among us”. Vår nya spelsida hittar du här:

Häng på och bli medlem – det kommer att bli superkul!

Vi stödjer unga!

Förbundets ungdomssektion erbjuder stöd och råd till ungdomar. Vi arbetar bl a med identitetsstärkande och kontaktskapande aktiviteter. Vi anordnar läger och träffar där unga med epilepsi kan tänja de egna gränserna och utvecklas bortom epilepsins tidigare hinder. Varje sommar anordnar vi ett läger i Sötåsen för unga i åldern 13-18 år med svår epilepsi. Där umgås vi och har kul tillsammans genom många aktiviteter både inomhus och utomhus, däribland disco, femkamp med laserdoome, bad, brännboll och mycket annat. På senare år har vi också tack vare stöd från Föreningen Margarethahemmet anordnat skidläger i Idre Fjäll.

Ungdomssektionens uppgift är att utgöra ett stöd för unga med epilepsi och deras anhöriga samt att verka för deras intressefrågor. Ungdomssektionen strävar efter att sprida information om epilepsi så att kunskapen och förståelsen blir större.

Vi arbetar också med uppsökande verksamhet, då vi reser runt och föreläser om epilepsi och berättar om vårt arbete, med förhoppningen om att fler ska intressera sig för vår verksamhet och bli medlemmar eller själva bli aktiva i ungdomsarbetet.

Bilden är från ett av ungdomssektionens uppskattade sommarläger.