Start > Om epilepsi > Ung med epilepsi

UNG MED EPILEPSI

Förbundet anordnar årligen några nationella barn- och ungdomsaktiviteter som våra medlemmar kan delta i. Vi umgås, har kul tillsammans och skaffar nya vänner genom aktiviteter både inomhus och utomhus. Aktiviteterna får oss att testa nya saker, tänja på våra egna gränser och utvecklas.

Våra barn- och ungdomsaktiviteter som du kan läsa mer om nedan finansieras av bidrag från Föreningen Margarethahemmet. Under 2023 hade vi även en aktivitetet på Astrid Lindgrens värld som finaniserades av Stiftelsen Sunnerdahls handikappfond.


AKTUELLA AKTIVITETER


Winterfit i Bjursås 5–9 mars

Äntligen är det vinter och Winterfit 2024 närmar sig. Vi kommer att vara i härliga Bjursås även denna gång. Lägret innehåller allt man kan önska – skid- och pulkaåkning, mysiga fjällstugor, spel, pizza och varm choklad. Anmälningsavgiften är 900 kr, och i det ingår liftkort, aktiviteter, mat och logi. Resan till och från lägret fixar var och en själv. Kom ihåg att medlemskap krävs och du blir medlem här.

Rekommenderad ålder: från 18 år
Plats: Bjursås
Lägerdatum för deltagare:
5–9 mars
Sista anmälningsdag deltagare: 5 februari
Frågor: Kontakta Epilepsiförbundets ungdomskonsulent via e-post [email protected]
Anmälan: Ansökan stängd

Klicka på bilden för att göra den större!


Familjehelg i Linköping 26–28 april

Välkommen till en helg där du och din familj får träffa andra vuxna som lever med epilepsi och har barn.

Familjehelgen har fokus på föräldrar som lever med epilepsi. Vi kommer att lyssna på föreläsningar i ämnet och ha mycket möjlighet till samtal med varandra. Hur är det att vara förälder och leva med epilepsi? Barnen/ungdomarna (maxålder 18 år) har, tillsammans med lägerledare, ett eget program under helgen med roliga aktiviteter och mycket häng. Kom ihåg att medlemskap krävs och du blir medlem här.

Plats: Valla folkhögskola, Linköping
Lägerdatum: 26–28 april, från fredag eftermiddag till söndag lunch
Maxålder på barnen: 18 år
Sista anmälningsdag: 22 mars
Anmälan: Läs mer och anmäl dig här
Klicka på bilden för att göra den större!


Summercramp 23–29 juni

Under planering.


Shortcramp 25–27 oktober

Under planering.


TIDIGARE AKTIVITETER


2023

Läs mer om våra barn- och ungdomsaktiviteter 2023 (pdf)

  • Shortcramp
  • Summercramp
  • Familjehelg
  • Winterfit

Epilepsiförbundet söker fler ungdomsledare

Vi söker fler engagerade ledare till alla våra barn- och ungdomsverksamheter för personer som har epilepsi.

Vi söker dig som är över 18 år, som kan ta ansvar för en annan person och som gillar att lära känna nya människor. Ungdomssektionen har olika verksamheter, bland annat familjehelger, skidläger och sommarläger, där vi behöver engagerade ledare som har viljan att göra gott för våra deltagare. Du behöver ingen formell utbildning utan det viktigaste är att du har hjärtat på rätt ställe!

Lämpliga personliga egenskaper

• Öppen och nyfiken på andra människor
• Kreativ och gillar att hitta på nya saker
• Prestigelös och kan fokusera på andras bästa
• Ansvarstagande
Är du intresserad? Välkommen att kontakta vår ungdomsledare Anna Eksell på e-post [email protected]. Lön/ersättning utgår. 


Aktiviteter 2022

Läs mer om våra barn och ungdomsaktiviteter 2022 (pdf)


 

👾 Umgås med ungdomssektionen online! 👾

Epilepsiförbundets ungdomssektion har startat en spelsida på FB där alla som vill får vara med. Vi kommer att snacka om vilka spel vi gillar, hitta nya spel att spela tillsammans och umgås online.

Ungdomssektionen kommer även att arrangera spelkvällar där vi bland annat spelar “Among us”. Vår nya spelsida hittar du här:

Häng på och bli medlem – det kommer att bli superkul!

Vi stödjer unga som lever med epilepsi

Förbundets ungdomssektion erbjuder stöd och råd till ungdomar som lever med epilepsi. Vår uppgift är att vara ett stöd för unga med epilepsi och deras anhöriga samt att verka för deras intressefrågor. Ungdomssektionen strävar efter att sprida information om epilepsi så att kunskapen och förståelsen blir större.

Anna Eksell leder ungdomssektionens arbete tillsammans med ett gäng unga medlemmar som väljs på förbundets kongress. Anna vet hur det känns att leva med epilepsi som ung och har varit den drivande motorn i förbundets ungdomsläger under många år. Har du frågor – stora eller små? Kontakta Anna på tfn 070-288 30 06. Det går även bra att skicka sms eller mejla henne.

Folder att ladda ner som pdf: folder_läxhjälp ungdomar2023

 

Bilden är från ett av ungdomssektionens uppskattade sommarläger.