Ung med epilepsi

Att leva med epilepsi kan både vara utmanande och väcka många frågor. Här har vi samlat information till dig som är ung och har epilepsi.

Förbundet anordnar årligen några nationella barn- och ungdomsaktiviteter som våra medlemmar kan delta i. Vi umgås, har kul tillsammans och skaffar nya vänner genom aktiviteter både inom- och utomhus. Aktiviteterna får oss att testa nya saker, tänja på våra egna gränser och utvecklas.

Våra barn- och ungdomsaktiviteter, som du kan läsa mer om nedan, finansieras av bidrag från Föreningen Margarethahemmet. Under 2023 hade vi även en aktivitet på Astrid Lindgrens värld som finansierades av Stiftelsen Sunnerdahls handikappfond.

Förbundets ungdomssektion erbjuder stöd och råd till ungdomar som lever med epilepsi. Vår uppgift är att vara ett stöd för unga med epilepsi och deras anhöriga samt att verka för deras intressefrågor. Ungdomssektionen strävar efter att sprida information om epilepsi så att kunskapen och förståelsen blir större.


Aktuella barn- och ungdomsaktiviteter

Summercramp 23–29 juni

Häng med på vårt sommarläger där vi har aktiviteter som t.ex. disco, fotboll, konst & bild och massa annat roligt! Vi ska ha kul både ute och inne, men har också stunder med härligt snack, goa vänner och gött häng.

Har du inte varit på våra läger förut? Det är absolut inga problem, våra ledare och härliga ungdomar tar hand om dig så att du känner dig välkommen, trivs och har kul.

Tid: 23 juni–29 juni, ankomst mellan kl. 12.00–14.00 och avresa mellan kl. 10.00–11.00
Ålder: 13–18 år (men vi håller inte stenhårt på att man ska vara under 18 år)
Var: Åsa folkhögskola, Sköldinge utanför Katrineholm
Deltagaravgift: 900 kr (då ingår mat, logi, nöjen och en skitnice t-tröja)
Anmälan: Anmälningstiden har gått ut och lägret är fullt. Kom ihåg att medlemskap krävs, du blir medlem här
Resa: Varje deltagare svarar för sin resa till lägret
Sista anmälningsdag: 7 maj
Kontakt: Frågor och funderingar görs till Anna Eksell, [email protected], 070-288 30 06.
Viktigt: Läkarintyg fordras och ska vara förbundskansliet tillhanda senast 10 maj! Epilepsiförbundet söker landstingsbidrag individuellt för varje deltagare och intyget ett viktigt underlag om något skulle hända under lägerveckan. Läkarintyget skickas via e-post till [email protected] eller via post till Svenska Epilepsiförbundet, Box 1386, 172 27 Sundbyberg


Shortcramp 25–27 oktober

Under planering.


Länk till hela vårt kalendarium finns nedan.


Genomförda barn- och ungdomsaktiviteter hittills 2024

Familjehelg i Linköping 26–28 april

Alla i familjen med barn/ungdomar som har epilepsi hälsas välkommen till en härlig helg med mycket gemenskap och erfarenhetsutbyte, men också med professionella föreläsningar och verktyg för att snickra med vardagen med epilepsi i familjen. Att skratta, prata och finnas för varandra ger oss alla den extra kick man behöver. 

Under helgen kommer ni att kunna lyssna på intressanta föreläsningar i ämnet och ha gott om tid för att prata med andra familjer som också lever med epilepsi och utbyta erfarenheter. Barnen/ungdomarna (maxålder 18 år) har, tillsammans med lägerledare, ett eget program under helgen med roliga aktiviteter och mycket häng.

En del av programmet under helgen är att medverka på Epilepsikalasets föreläsningar vars ämnen är riktade till olika målgrupper, bland annat till att vara förälder med epilepsi och till föräldrar till barn med epilepsi. Det finns också information om vården till alla personer och anhöriga med epilepsi.

Plats: Valla folkhögskola, Linköping
Lägerdatum: 26–28 april, från fredag eftermiddag till söndag lunch
Maxålder på barnen: 18 år
Sista anmälningsdag: 26 mars
Anmälan: Läs mer och anmäl dig här. Kom ihåg att medlemskap krävs och du blir medlem här.
Program: Här finns program_familjehelg_april_2024 att ladda ner som pdf
Kontakt: Har ni frågor eller funderingar går det bra att kontakta Sara Andersson [email protected] eller Anna Eksell [email protected]


Vi finns på Instagram

ung_med_epilepsi

 

Alla våra aktiviteter

Ungdomssektionen

Hjälp i skolan

Ledare sökes

Körkort

Tidigare aktiviteter